Inge Gamming finns här  *
 Verksamhet: Proffsiga manuskript och texter, språkgranskning,företags- och klubbtidningar, privata och kommersiella websidor mm.
Gammings weblogi - ett exoeriment som finns här >>>

Fullt med spännande länkar i rullgardinsmenyn högst upp

GAMMINGS EXTRA

Torspelarna
Golfjournalisterna

"
Man ska inte
oroa sig för
det man inte
kan påverka"

*
Halmstads Alpinas jubileumsskrift 1978 >>>
*

Psst ...
Sverige under
andra världskriget
Pssst ...
Fenomenal slogan
långt före sin tid
*

"Folket stannar
om regeringen går"

Klassiskt citat
från måndags-
demonstrationerna
i Leipzig och
Dresden före
murens fall 1989.

*
Mandelas
kvinna

- från diktator
till demokrat!

"Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag"
(Ingemar Stenmark)

"Som att köra bil till jobbet med grönt ljus hela vägen."
(Annika Sörenstam om sin 59-rond)

*
Kocktipset!
Buljong!
Visdomsord från skolköket i New Orleans:

*Lita aldrig på en smal kock*
*Never trust a slim chef*

* Så säger denne
kökslärare, som varit
quarterback i amerikansk
fotboll. Själv väger han
135 kilo
.

Han lär sina elever
hur man lagar de berömda
cajun- och kreolkökens kryddstarka rätter.

Spegeln ovanför
 som visar hur han
hanterar grytorna.

Lita aldrig på en smal kock!

Cajun = mat från södra Louisianna. 
Kreol = mat från själva New Orleans.
Den store kockens bästa tips:
Koka aldrig någon mat i vatten.
Använd alltid buljong!
Varför är cajun- och kreolmat så starkt kryddad?
Här är sanningen: Det är varmt i Louisianna. Förr hade man inga kylskåp. Då gällde det att dölja den skämda smaken ...
How come cajun and creol food are so spicy?
This is the truth: It's hot in Louisianna. Earlier there were no refrigirators. So you had to hide what's not in best shape ...
* These wise words are told by the man in the picture, teaching in New Orleans how to cook in the cajun- and creol way.
The man is a former quarter back, weighting 300 pounds.
Cajun = food from southern Louisianna.
Creol = food from New Orleans.
The big chef's number one tip: Never ever cook any food in water. Always use a bouillon!

Tillbaka till startsidan - back to my index page.

 


 

Fler skidlänkar:
 
Skidväder

 
Snödjup
 Alpina
 världscupen

 
Ski Magazine
 Skiing
 Pistkartor

 
Brantaste
 backarna

 
*
Enjoy
Today's cartoon
updated five days a week!
All cartoons
copy Ted Goff.
*
 
Video 
Support
special

   Supergolf på Irland
Fotbolls-VM:
Zidande och Materazzi

*
Världen och vi
Machu Picchu, Peru
De mytiska städerna

Världens bästa universitet
*
Här finns:

Golfjour-
nalisterna

*
Litet om hur
man kissar i
Sydafrika

*
Spikrakt!
Förbjuden frukt
*
Fore!

 

Inge Gamming. Journalist. Ski, Golf and World Writer.
 
Minds of  HalmstadRioCape TownSydneyNYCFrisco, and Hong Kong as well as alpine skiing, golf, travel, trade etc. Around the globe around the clock.

INGE
GAMMING
Personuppgifterna på mina sidor är journalistik. Skulle felaktiga uppgifter mot förmodan före-komma är det skönlitteratur.

epost Inge Gamming email      epost Ansi Gamming email

S-30565 Vilshärad (Halmstad), Sweden. +46 35 32170, +46 70 638 8090, +46 31 360 9170.
Swedish chairman of the European Golf Writers Association.
Honorary member of The International Association of Ski Writers.
Former vice president of The Swedish Golf Writers Association.
Member of The Swedish Alpine Journalists Association.

Don't get fooled. This is the real thing. Halländskt ordspråk: Det är ingen konst bara en kan!
Discover for ever - in this new century as well as in the past


 
 

 

 

 

 


Site Meter