Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 429 2017-18: Tronskifte på Irland « Gammings weblogi + Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-includes/post-template.php on line 284
Check out the Latest Articles:

Under lång tid har Royal County Down betraktats som Irlands – kanske också världens – bästa golfbana. Men när magasinet Irish Golf publicerar 2018 års lista över Irlands 100 bästa golfbanor är RCD plötsligt detroniserad. Ny etta är Portmarnock med Royal Portrush som nummer två.

Topptrion är därmed samma som förr om åren. Men RCD är nu nere som nummer tre. Det som hänt är att Portmarnocks unika design fått ny uppmärksamhet och uppskattning, och att Royal Portrush fått ett lyft med två nya hål som skapats inför British Open 2019.

Man kan nästan läsa mellan raderna att Royal Portrush kommer att bli nummer ett framöver, när de nya hålen satt sig.

Portmarnock ska inte förväxlas med hotellbanan Portmarnock Links, som många svenskar spelat. Det är förvisso också en utmärkt bana, designad av Bernhard Langer. Men den får nöja sig med plats 25 på 100-listan. En annan bana med många svenska gäster, The Island, rankas som nummer åtta på ön. Före sig har den bland annat legendariska banor som Ballybunion (Old) och Waterville.

Samtliga dessa är  links. Som bästa parkbana på Irland rankas K Club (Palmer course, Ryder cupbanan) före Mount Juliet. Välbesökta Killarney är nummer 13 på parklistan efter t ex populära Druids Glen och Old Head.Comments are closed.