Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 429 2016 – Femtimmarsronder är klubbarnas fel, säger R & A « Gammings weblogi + Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-includes/post-template.php on line 284
Check out the Latest Articles:

Långsamt spel är först och främst klubbarnas och banornas fel, säger golfgudarna i Royal & Ancient i St Andrews.
De  har nyligen
publicerat en stor utredning kring orsaker till långa speltider och vad man kan göra åt det.
Enda felet med utredningen är att den är så lång och trögläst att nästan ingen kommer att orka läsa den.
R & A pekar på att många banor sätts upp för elitspelare medan de som verkligen spelar där har snitthandicap på 16 (herrar) och 20 (damer).
Då måste klubbarna se till så att banorna inte jäklas med dessa spelare utan är nöjsamma att utnyttja: att fairways är tillräckligt breda, att ruffen är hyfsat kortklippt så att bolletande underlättas, att flaggplaceringarna är genomtänkta, att greenerna inte är ohanterligt snabba, att tees är placerade så att även spelare med högre hcp når fram till fairways osv.
Detta behöver inte betyda att banorna blir mindre intressanta. Att t ex slå under och förbi träd är utmanande även om bollen ligger bra.
Självfallet tar utredningen också upp spelarnas ansvar, egentligen allt som vi redan vet: att alltid vara redo att spela, förbereda sig på vägen fram till bollen, har man gått 100-150 meter ska man ha hunnit bestämma sig på vägen, att spela ”ready golf” (först färdig) osv.
Som exempel nämns att medelgolfaren inte behöver imitera elitgolfaren krav på exakta avstånd. Det räcker med att veta på tio-femton meter när. Bättre precision har inte den övervägande delen av vanliga golfare.
En annan rekommendation är att spela färdigt korta puttar och inte markera bollen i tid och otid. Det handlar också om att inte står kvar på greenen och diskutera antalet slag eller skriva scorekort, att inte stå på tees och prata utan slå ut direkt om det är ledigt framför osv.
Vikten av att alltid och omedelbart släppa igenom snabbare partier nämns också.
Ett annat förslag – som jag dock inte tror att någon klubb kommer att anamma – är att reservera första timmen på morgonen för tvåbollar.
Ni kan läsa hela utredningen här:
http://www.randa.org/RulesEquipment/Pace-of-Play/ManualComments are closed.