Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 429 2016-17-18: Förbjud caddies och sätt fart på spelet « Gammings weblogi + Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-includes/post-template.php on line 284
Check out the Latest Articles:

Debatten om caddiens roll på golfbanan har kommit i gång på allvar. Det är på tiden. För det är ju löjligt att Lydia Ko och Jordan Spieth, världens bästa golfspelare, ska stå i evigheter inför varenda slag och diskutera med en ”dadda” om avstånd, vind, lutning, inriktning av klubban osv.
Nyligen föreslog en av Englands mest ansedda golfkrönikörer att caddies helt enkelt ska förbjudas.
Att helt avskaffa caddies kanske är att ta i. Men varför inte? Världens främsta tennisspelare klarar sig utan att ha en hjälpreda inne på banan som talar om ifall det blåser, om de ska skruva serven åt höger eller vänster och om baslinjen är hal.
Det som Ko och Spieth och många andra golfare håller på med tar en evinnerlig tid. Och det har blivit värre för varje år. Om inget händer tar detta död på golfen som TV- och tävlingssport.
Den mjuka linjen vore t ex detta: Att spelaren när han slagit är tvungen att gå direkt till sin boll utan att stanna (annat än för att inte stå i vägen för medspelaren), och framme vid bollen ska han strikt ha sina 40-45 sekunder, inte en tiondel mer, och pliktas redan första gången han överskrider.
Man kunde skärpa detta genom att säga att caddien måste försvinna från närområdet (tio-femton meter?) senast 20 sekunder efter det att spelaren nått fram till bollen, och även hålla käft.
Den hårda linjen är att förbjuda caddies helt och hållet, och ge varje spelare en avståndsklocka och en elvagn.
Jag tror att jag gillar den sistnämnda idén bäst. Men ett mellanting vore åtminstone en bra början.

Hur som helst så är det långsamma spelet tourgolfens största gissel i dag. Under 2018 ska europatouren vid något tillfälle prova att ta tid på alla spelare – och plikta dem som sölar för mycket.

Det är något vi väntat på länge.Comments are closed.