Warning: Use of undefined constant OPTION_FILES - assumed 'OPTION_FILES' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-content/themes/magazeen/functions.php on line 429 2010 – VM i Sydafrika och dess följder « Gammings weblogi + Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/1/6/gamming.se/httpd.www/wp/wp-includes/post-template.php on line 284
Check out the Latest Articles:

Grattis Spanien! Det var en seger för fotbollen! Holländarna gick alldeles för hårt fram, och hade tur som inte fick spelare utvisade redan i första halvlek.
*** För övrigt visar VM i Sydafrika att offsideregeln i fotboll måste ändras. Det är nog inte domarnas fel att det blev så galet. När dagens fotboll går så snabbt att till och med experterna tittar tre-fyra gånger på TV-repriserna utan att bli säkra – då måste man söka nya vägar. Eller acceptera den mänskliga faktorn.
*** För många år sedan ändrades regeln från två försvarare (plus målvakt) till en. Sedan behövde anfallaren inte längre ha försvararen mellan sig och målet, det räckte att vara i linje. Därefter blev det så att man inte skulle räkna spelare som befann sig i offsideposition men inte inverkade på spela – i och för sig en mycket luddig historia.
*** Och nu – vad blir det den här gången? Målkameror? Löser inte detta problem. Fjärde domare? Alltjämt krävs split vision, d v s att man på ena hållet ser exakt när bollen slås och åt andra hållet exakt var anfallare och försvarare befinner sig precis just då.
*** Jag tror att det kanske kan blir någonting med straffområdet. Eller en offsidelinje som inte är mittlinjen. Till att börja med. Tro mig – det kommer att bli många mer eller mindre kloka ändringar framöver.

Mer om domarna:
Aldrig tidigare ett stort mästerskapet varit så genomsyrat av domarmisstag. Är det en olycklig  tillfällighet? Eller beror det på svårigheter att koncentrera sig – och kommunicera – i oljudet från vuvuzelorna?

Mer om bollen:
Det är märkligt (läs oförståndigt, ogenomtänkt, dumt) att byta till en lättare boll just när man ska spela ett antal VM-matcher på hög höjd

Sydamerikansk anstormning – det var bilden i början av fotbolls-VM.  Men det brukar ändå bli Tyskland som vinner till sist. Själv har jag hela tiden tippat Uruguay. Men det sprack ju …

England – varför är engelska spelare alltid så bra i klubblagen i England, hyllade ligaspelarna som Rooney, Lampard, Gerrard etc. Men aldrig särskilt märkvärdiga i landslaget? Ja, men det är ju faktiskt ganska enkelt. Internationellt möter de mycket bättre motstånd än hemma i Premier League …

Frankrike gjorde bort sig totalt i Sydafrika. Men (tänk på Irlandskvalet) – dom skulle ju aldrig ha varit där över huvud taget.

Morten Olsen petade målvakten Kim Christensen ur den danska truppen till fotbolls-VM i Sydafrika. Det var bra gjort, framför allt av moraliska skäl. Det var verkligen en riktigt ful grej när Kim gick och flyttade in målstolparna inför en av IFK Göteborgs matcher. Mer utstuderat fusk är svårt att tänka sig. Hade han varit golfare hade han blivit avstängd i två år – minst. Men av fotbollen fick han inget straff alls. Det är skamligt.Comments are closed.