• For visitors from abroad:

    If you are not familiar with Swedish, please use Google translate to read my stories in English or almost any other language. You will find a link under ”Sidor” left.
  • Här huserar Inge Gamming – mannen som aldrig glömt någonting. Såvitt han kan minnas.

Gammings weblogi +: I stället för en vanlig blogg

2018: Modry Las – Ett stycke Sydafrika mitt i Polen

Golfbanan Modry Las är ett stycke Sydafrika mitt i Polen. Golflegenden Gary Player, som designat banan, blev lyrisk när han såg markområdet. Han fick hemkänsla av de  berömda ”velden” som kännetecknar stora områden i hans hemland Sydafrika – böljande gräsbevuxna slätter med fina skogsdungar. Namnet Modry Las kan översättas med … läs hela texten!

2012-13-16-18: Nya världscupskidorna – det var rätt att köra över åkarna

Det var helt riktigt av internationella skidförbundet att ändra reglerna för utförsskidor – förra gången, och den här gången. Jag skrev första versionen av den här artikeln 2012.  Sedan dess har det stormat och protesterats kring regelverket. Olika ändringar och justeringar har genomförts. Efter hand har jag redigerat och kompletterat min … läs hela texten!

2016-17-18: Förbjud caddies och sätt fart på spelet

Debatten om caddiens roll på golfbanan har kommit i gång på allvar. Det är på tiden. För det är ju löjligt att Lydia Ko och Jordan Spieth, världens bästa golfspelare, ska stå i evigheter inför varenda slag och diskutera med en ”dadda” om avstånd, vind, lutning, inriktning av klubban osv. … läs hela texten!

2017 – Tronskifte på Irland

Under lång tid har Royal County Down betraktats som Irlands – kanske också världens – bästa golfbana. Men när magasinet Irish Golf publicerar 2018 års lista över Irlands 100 bästa golfbanor är RCD plötsligt detroniserad. Ny etta är Portmarnock med Royal Portrush som nummer två. Topptrion är därmed samma som … läs hela texten!

2010-17 – Whiskey på frukostbordet, polis på första tee och den rent gudomliga Royal Portrush

2010-17 – Whiskey på frukostbordet, polis på första tee och den rent gudomliga Royal Portrush

Jag skrev det här reportaget när jag återvände från en tripp som reseledare i Irland och Nordirland. Det är några år sedan. Men texten har förnyad aktualitet eftersom Royal Portrush, som jag skriver om, ska ta emot British Open 2019. När walesaren Jamie Donaldson vann europatourens enda tävling på Royal … läs hela texten!

2013-14-15-16-17: Hela mobil-, dator- och TV-världen byter ansikte – Mac och Win ut och Android in – senast uppdat nov 2016

Det här är något jag förutsåg för flera år sedan. Ni kan läsa min ursprungstext längre ner. För mig kändes det självklart med ett och samma operativsystem i alla våra prylar. Att det ser likadant ut på skärmen oavsett om det är en mobil, en platta eller en traditionell dator … läs hela texten!

2011-12-13-14-15-16-17: Mina bästa golfbanor – och de som är bäst i världen!

2011-12-13-14-15-16-17: Mina bästa golfbanor – och de som är bäst i världen!

Jag har många gånger blivit tillfrågad om vilken som är den bästa golfbana jag spelat. Frågan är i och för sig naturlig. Jag har varit golfjournalist i mer än 30 år. Jag har besökt och spelat ett stort antal av de banor som räknas som de bästa i världen. Ett … läs hela texten!

Page 1 of 3123»
FireStats icon Använder FireStats