Inge Gamming finns här  *
 Verksamhet: Proffsiga manuskript och texter, språkgranskning,företags- och klubbtidningar, privata och kommersiella websidor mm.
Gammings weblogi - ett exoeriment som finns här >>>

Fullt med spännande länkar i rullgardinsmenyn högst upp

GAMMINGS EXTRA

Torspelarna
Golfjournalisterna

"
Man ska inte
oroa sig för
det man inte
kan påverka"

*
Halmstads Alpinas jubileumsskrift 1978 >>>
*

Psst ...
Sverige under
andra världskriget
Pssst ...
Fenomenal slogan
långt före sin tid
*

"Folket stannar
om regeringen går"

Klassiskt citat
från måndags-
demonstrationerna
i Leipzig och
Dresden före
murens fall 1989.

*
Mandelas
kvinna

- från diktator
till demokrat!

"Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag"
(Ingemar Stenmark)

"Som att köra bil till jobbet med grönt ljus hela vägen."
(Annika Sörenstam om sin 59-rond)

*
Kocktipset!
Buljong!
   Pannkaka av alltihop:
  Egentligen skulle ni fått läsa den här länken först:

 
Golfförbundet kryper till korset och ändrar
hcpregler som fula  fuskare utnyttjat >>>

 
Men den har golfförbundet plockat bort. Andemeningen var att färre sällskapsronder skulle bli godkända för hcphöjningar från 2016 - ärligare golf bli möjlig - kanske ...
  Ty sedan kom den här omskrivna versionen där

utrymmet för fuskarna ändå finns kvar - kanske ...

  Men det räckte inte med den reträtten. De nya bestämmelserna skulle ha presenterats 26 okt, men försenades eftersom det var en het potatis med motstridiga viljor.
  De nya bestämmelserna skulle nu offentliggöras efter årsskiftet. Och tydligt var att förbundsledningen fått riktigt kalla fötter. Förändringarna när det gäller att komma åt hcpmissbruk med sällskapsronder blev närmast försumbara
   Alltså - pannkaka av alltihop. Tvärtemot juridiska kommitténs enträgna önskningar vill förbundets höjdare inte göra någonting för att stoppa uppenbart hcpfusk. Rymliga samveten kan alltså fortsätta att fiffelhöja sig som förut.
  
Varför spelas ishockey-VM bara en gång om året? Det borde väl åtminstone vara två, vår och höst? Eller varför inte tre, i alla fall när det inte är OS-år? Då skulle ännu fler duktiga spelare vara förhindrade att delta, och fler medelmåttor skulle få spela. I jämlikhetens namn. Som det nu är vinner t ex Holland - eller Jamaica -  nästan aldrig ishockey-VM. Det känns orättvist.
  Förra året krossades Barcelonafotbollen
av Bayern München i semifinalerna (4-0 och 3-0). I år har Bayern själva spelat "Barcelonafotboll" med f d Barçatränaren Pep Guardiola som coach - och blivit fullständigt massakrerade av Real Madrid i årets semi. Inte lärt sig något ..? Av det de själva kunde?
  Apropå fotboll så  tycker jag att Erik Hamrén och Pia Sundhage skulle byta jobb. Med varann! Fast det kanske vore orättvist - mot damerna.
  Sedan Albanien förbjudit bruk av mobiltelefon under bilfärd är Sverige det enda landet i Europa där inga restriktioner finns. Snart blir det väl lag på att man måste ha mobil i bilen - eller..? Kolla >>>!
2013
 Fint med nya kontraktet för Zlatan hos PSG: Alla klubbar har alltid velat ha honom. Men det här är första gången någon vill ha honom kvar. Andra tankar här >>>.

2010 - När "försvinner" Zlatan?

  Hur lång tid tar det innan svensk media byter namn på Zlatan Ibrahimovic? Över vintern, kanske? Längre dröjer det nog inte. I hela övriga Europa kallas han ju inte för Zlatan utan för Ibra. Givetvis kommer det att bli så här också - förr eller senare. Troligen förr. Litet mera här om omöjlighet>>>.

Aska 2010

  Hemliga isländska brevet till Europas regerings- och flygbolagschefer: "Ni lägga 30 miljarder euro i soptunnan isländska ambassaden, vi skruva av vulkan. Ni inte ringa polisen."

Lyckad klimatkonferens ..? 2009-10

 Vintern 2010 blev den tuffaste i mannaminne. Vem kunde tänka sig att den "misslyckade" klimatkonferensen i Köpenhamn skulle ge ett så enormt resultat ...

Trötta Halmstads BK - 2009

 Otränat? Halmstads BK tappade bort slutminuterna i fotbollsallsvenskan på ett bedrövligt sätt. Om matcherna varat 88 minuter och inte 90 hade HBK haft sex poäng mer ... mot Häcken, Gais, Öis och Elfsborg.

Änglarnas målvaktsskandal - 2009
... och den förfärlige mygelhandicaparen

  Även om man gillar IFK Göteborg så är målvaktsskandalen en skamfläck. Givetvis skulle klubben haft 3-0 i baken för för fusket med målstolparna i Örebro. Att målvakten Kim Christensen inte fick något straff alls är ... besynnerligt. Minst sagt. . Om han varit golfare hade han blivit avstängd i två år.
 
Det håller ungefär samma moraliska nivå som den här förfärlige mygelhandicaparen som finns omskriven på golf.se - läs >>>.

Som väntat - men bra - och näsbränna - 2009

  Usain Bolt är makalös, men han gör egentligen bara det vi väntar oss.
  Det bästa som hände i friidrotts-VM
var Yelena Isinbajevas fall. Är man med i en tävling ska man delta - inte ligga på en madrass i flera timmar och vänta på att de andra ska hoppa bort sig. Hon sov nog inte lika gott efteråt. Men hon lärde sig. Så grattis till nya världsrekordet!

Varför ska ÖB vara militär? - 2009

  Äntligen slutar den misslyckade ÖB:n Håkan Syrén. Han har slösat med pengar och hållit rasistisk personal om ryggen. Det är märkligt att regeringen inte gjorts sig av med honom tidigare. Oroande är att man nu väljer en efterträdare som Syrén själv sägs ha förespråkat. Och varför ska ÖB nödvändigtvis vara officerare? Jag tror det kunde vara mycket bättre med en välutbildad ickemilitär? T ex någon som kan hantera personal och pengar, och ogillar krig. Och inte är fastprogrammerad i manöver och pangpang..

Dirrarna som gynnar varann
åker på en stjärnsmäll - 2009

  "En liten klick privata ekonomiska makthavare gynnar varandra på bekostnad av pensionssparare och löntagare. De svenska direktörernas maktmissbruk är jämförbart med korruption".
 
Vem är det som tar till storsläggan på det här sättet? Ja, faktiskt inte någon liten grupp på vänsterkanten, utan börsens f d vd Bengt Rydén tillsammans med ett tiotal andra höjdare i offentligheten. Citatet kommer från en debattartikel i DN, som borde blivit vida omtalad - men som det varit förbluffande tyst om. Läs hela texten här >>>.
  Ett litet tillägg kan vara att finansgubbarna sägs ha så bra betalt för att det är så duktiga och så oersättliga. Men finanskrisen visar ju att det är precis tvärtom: De här gubbarna klarar inte sina jobb! Det är ju de som orsakat finanskrisen - alltså är de inte kompetenta nog! Utan tvekan skulle man kunna sparka ut dem och ersätta dem med yngre, välutbildade människor som verkligen klarar jobbet - och är beredda att göra det med rimliga löner.               

Den svenska kronans fria fall - 2009

  50 procents devalvering av den svenska kronan - det är vad som hänt sedan euron infördes. Där vi inte steg på tåget. Det är östatsnivå på den ekonomiska politik som lett till detta. Ingen tar ordet devalvering i sin mun. Blotta ordet skrämmer regeringen. Men en jättedevalvering, ett närmast fritt kronfall, är ju exakt vad vi råkat ut för.
  Nu finns det dom som säger att det här är bra för svensk industri och export. Men det är ju skitsnack. Det finns inget exempel på att alla ga
mla devalveringar, annat än möjligen kortsiktigt, gynnat Sverige.
  Sanningen är i stället den som gamle SE-banksdirektöreen Hans Cavalli-Björkman så fyndig uttryckte det: Det är som att pinka i byxorna
Mager för att bli varm.
  Nu finns det t o m krönikörer som
menar att riksbanksdirektören Ingves medvetet försöker driva kronan till tolv kronor mot euron - för att sedan få regeringen att låsa kursen på den nivån.
  Herre du milde, fräls oss ifrån sådan ondo. Det är illa nog som det är nu. Ändå finns en förhoppning att vi ska kunna komma tillbaka till cirka tio kronor. Fast det borde vara (varit) åtta. Den klassiskt feta svenska spargrisen magrar.

Konst i tunnelbanan - 2009

  Jag tycker debatten hamnat alldeles fel. Det har väl ingen betydelse om vandaliseringen i tunnelbanan är konst eller inte.
  Vi lever ju i ett fritt samhälle. Självfallet har man rätt att åstadkomma ett verk av det här slaget.
  Men den ska förstås följa samhällets gängse lagar. D v s du köper dig en tunnelbanestation och en tunnelbanevagn. Och sen får du göra vad du vill med det.
  Utom möjligen spränga det i luften.

OS 2008: Lyckades med en Klüft

*** Klüftigt: Inte kan man säga att Carro gav upp ett givet OS-guld i Beijing 2008. Så bra som belgiskan Tia Hellebaut och flera andra har blivit i mångkamp...
  Nu kom inte Hellebaut heller till sjukampen. Men Klüfts beslut känns ändå härligt, klokt, förnuftigt, inspirerande - detta att hon väljer att spara kroppen och satsar på långa hopp i stället.
 Fast så enkelt som hon kanske trodde var det inte. Och hon hoppade ju faktiskt bättre när hon var sjukampare.
  Hellebaut lyckades däremot med det Klüft inte klarade. Hon satsade på en enda gren och vann mot alla odds guldet (höjd, före storfavoriten Vlasic).

OS 2008: Bort med de fåniga grenarna

  >>> OS är kul och spännande. Men ta bort alla de där fåniga grenarna, som förstör olympiadfesten.
  Fundera till exempel kring simning och gymnastik, där en enda deltagare kan vinna sex-sju-åtta medaljer.
  Detta visar inte att en enskild tävlande - som simmaren Michael Phelps - är en sådan fantastisk idrottsman, utan i stället att grenarna är för lika varandra.
  Det är för många distanser, för många simsätt, för många barrar och ringar där det är alldeles för enkelt att få en medalj.
  Låt gärna simförbunden och gymnastikförbunden ha alla dessa grenar i sina egna VM och EM. Det har ingen annan med att göra.
  Där kan de löjliga familjerna leva sitt eget liv. Där kan de göra precis som de vill, utan att någon utomstående har med saken att göra (utom att somliga, som jag, drar på munnen åt inflationen i segrare och titlar).
  Men ta bort alla de onödiga grenarna från de olympiska spelen. Sluta upp med att devalvera värdet av en olympisk guldmedalj genom att dela ut den till höger och vänster. Att vinna i OS ska vara något extra. Då räcker det i simning om man på sin höjd har 100, 400 och 1500 meter på mage eller rygg, plus kanske någon lagkapp. Inte en massa bröst, crawl, fjäril etc. Simma snabbast, på vilket sätt du vill, då blir det en kamp att titta på med intresse.
  Jag kan också nämna gång. En tävling i att viska högst. Dumt. Har man bråttom så springer man. Punkt.
  Dessutom har gångens regelverk utvecklats så att man faktiskt får springa, fast bara litet grand. Vilket gör de
t hela ännu värre. Nu är det inte ens gång längre, bara en sämre form av löpning.
  OS "började" 8 augusti. Men egentligen inte förrän 15 augusti. Då kom fri idrotten i gång. Då blev det på riktigt.
  Allt annat är egentligen bara utfyllnad.

OS 2008: De hemska orden

  De fulaste orden i OS är "tillbaka från dopingavstängning". De upprepades gång efter gång under spelen. Och det är förfärligt.
  Det är ju så att den extra muskelmassa man tillskansar med hjälp av doping - den kan man ha nytta av under hela sin karriär.
  Jag kan tänka mig att det finns idrottsmän som medvetet tar risken av en dopingavstängning under några mellanår för att vara starkare till nästa OS.
  Allra värst blir det när en av dessa personer som kommer "tillbaka från dopingavstängning" till och med vinner en guldmedalj. Som brittiskan Christine Ohurougu på 400 meter.
  Brittiska olympiska kommittén - heder åt den - hade stängt av henne på livstid från olympiska spel. Så hade man bestämt att göra med alla  britter som åkte fast för doping. Men Ohurougu gick till domstol och fick beslutet upphävt och kunde då ändå vara med.
  Bu och fy!

Atén 2004 - då var det lättare ...

>>> Att vara bäst när det gäller - visst är det duktigt. Men när man pratar så mycket om framgångarna i Atén 2004 ska man också komma ihåg en sak:
  Det var ju faktiskt dålig konkurrens som hjälpte de svenska fri idrottarna att ta sina OS-guld!
  För visst är det flyt att Olsson kunde vinna på 17,79 när OS-rekordet är 18,09 och att Holm kunde segra på 2,36 när OS-rekordet är 2,39, För att inte tala om Klüfts guld för 6952 poäng - långt, långt, långt efter OS-rekordet på 7291 poäng.
  Men logiken kanske är denna: Bättre tester, färre dopade - och sämre resultat.

Handbollseländet

  Ingemar Linéll var ett misstag från första stund. Det blev flera förlorade år. Men nu, så fort han slutat, ser det bra ut igen. Ett pånyttfött landslag, nästan som på Benga-Johans tid.

 *** Sven Nylander ... så jäkla trist. En klassisk renlevnadsman från den östtyska eran ...
Sidospåret - världens snabbaste tåg >>>
En bra mobiltelefon ska vara flicka!   - ??   - Ja, utan snopp.
Korta kommentarer från sommarfotbollen i alperna 2008:
  Fotbolls-EM 11 juni: Zlatan gjorde äntligen mål. Annars brukar Allbäck få sköta målspottandet. När han får spela. Synd om Chippen som skadat sig, men antagligen bra för laget att han försvann. Bara nu inte Lagerbäck plockar in bolltapparen Kim Källström, för med honom på planen går det alltid åt helsike.
 Fotbolls-EM 14 juni: Som sagt, det vet man ju. Så fort Källström kommer in så går det galet.
    Fotbolls-EM 18 juni:
Adjö, Lagerbäck! Vad annars ..?
Fotbolls-EM 29 juni: Så skönt att Spanien vann. Det var spelets seger över dem som bara sparkade, sprang och var otrevliga. Som Ballack, som på vägen fram till finalen knuffade undan motståndarna med händerna. Mitt för ögonen på blinda domare och assistenter.
 
Clintobama 2012? Nej, nej, nej ...
5 nov:
Styrkan i Obamas kampanj svepte över hela USA. Då hjälpte det inte McCain att han vann nästan hela den konservativa Södern. För Hillary Clinton försvann hoppet om 2012 (vilket funnits om McCain vunnit). 
1 nov:
Clintons underskattade Obama i början av kampanjen när Hillary inte gick in med full kraft i det första provvalet. Frågan dagarna före det riktiga valet är om Obama nu underskattar den otäcka kraft som kan ligga i rasfrågan. Och om det kan slå tillbaka mot honom att de fattigaste bland  amerikanerna - "hans" väljare - ser honom ösa ut tiotals miljoner på TV-reklam.
29 sept:
Efter svaj hit och dit verkar det som om Obama faktiskt kommer att vinna. Men det är mycket på agendan under tiden fram till valet, så allt möjligt omtumlande kan ännu uppkomma.
26 aug:
Nu uttalar Hillary sitt fulla stöd för Obama. Men innan dess har McCain till allmän förvåning nått ifatt Barack i opinionsundersökningarna.
Så det är inte alls säkert att Obama vinner presidentvalet i höst.
Och antydningarna har börjat komma - t o m inifrån Clintonlägret, tycks det - att Hillary redan siktar på en comeback 2012.
Ty det är ju självklart, om Obama inte skulle vinna i år så är han en omöjlig kandidat nästa gång.
7 juni:
Och vilken väg väljer hon nu?
4 juni 08:
Till synes klart för Obama!
Tidigare kommentarer: Nu brinner det ...
Maj 08:
Många har i veckor - ja, månader - räknat ut Hillary Clinton. Jag är mera nyfiken på vad hon har i bakfickan, om hon ändå, möjligen, kan komma ut med huvudet högst ... Men kanske slog hon undan benen på sig själv när hon drog fram att den karismatiske kandidaten Robert Kennedy 1968 blev mördad under nomineringskampen. Precis som om detta skulle kunna hända "någon" (Obama) i år ... Litet olustigt. Eller ville hon förbereda sina supportar på att hon kan komma att ställa upp som Obamas vicepresidentkandidat?
*** Jag skrev nedanstående artikel i början på 2007, och uppdaterade den i november 2007.  Sedan dess har mycket hänt. Obama har gått från outsider till ledande kandidat. Hillary Clinton har dykt mot botten, men studsat tillbaka. Kom ihåg talesättet i USA: Räkna aldrig bort en Clinton ...Många trodde att supertisdagen i februari skulle avgöra, men det var alldeles för jämnt. Inte heller primärvalen i de stora staterna Ohio och Texas i mars blev  avgörande.  Kampen mellan Obama och Clinton har blivit så jämn - och så oförsonlig - att det kan barka i väg nästan vart som helst. Och bli en kamp om enstaka delegatsröster ända in i försommaren.
Bill Clinton - "den förste svarte presidenten" - hade ett massivt stöd från den afroamerikanska befolkningen, men nu håller Obama på att fånga in Clintons på deras hemmaplan.
Vi får se vilken betydelse John Edwards får. Och om någon het, röstknipande vicepresidentkandidat kan vaskas fram på endera sidan för att vicka vågskålen.
Räkna också med att det är den demokratiske kandidaten - oavsett om det är Clinton eller Obama - som är USA:s kommande president.

Ska två familjer styra USA i 28 år?
(Längre ner också om fenomenet Al Gore)
  Nov 07 - så här skrev jag då: Med mindre än ett år kvar till valet är kampanjerna i gång för fullt: Vem blir USA:s näste - eller nästa - president. Och blir det en kvinna.
  Republikanerna tycks inte ha något nytt, starkt på tillväxt. Detta bör öppna fältet för demokraten Hillary Clinton. För ett par år sedan ansågs hon som ett omöjligt namn. Åtminstone bland "experter".
  Det är intressant att reflektera över möjligheten att Hillary verkligen tar sig ända fram till presidentposten. Och dessutom - så småningom - också blir vald till en andra period.
  Då har vi två familjer - Bush och Clinton - som styr USA under 28 år i följd.
  En demokrat blir det nog i alla fall som vinner den här gången. Republikanska presidenter brukar starta krig, och demokrater komma in och rätta till ekonomin efteråt.
  Men tänk om den republikanska motkandidaten till en eventuell Hillary skulle bli Condo Rice? Det vore fräckt. Och hett.

  Det har länge diskuterats om vad som ska komma först: En kvinnlig amerikansk president - eller en färgad. Condo är både och.
  Fler vilda tankar: Om det inte blir Condo mot Hillary så varför inte mattesnillet i Florida, Jeb Bush, han som (tillsammans med längrener omskrivna Katherine Harris) lyckades räkna ut Al Gore. Då håller dessutom min familjära 28-årsteori.
  Ännu vansinnigare blir spelet om man tänker sig att Jeb kan komma in efter två perioder med Hillary. Då blir det 36 år i familjerna ... Milda makter.
  Fler våghalsiga tankeskutt: En amerikansk president kan inte väljas att sitta mer än två perioder. Men vad skulle Hillary kunna presentera för kandidat till posten som sin vice president och närmaste - man ..?
  Nå, det är en piruett som den amerikanska konstitutionen ändå inte lär godta. Men det är en intrikat tanke(groda).
  Bill, 60, sägs längta tillbaka till Vita huset. Även som bihang. Och Hillary har ställt in siktet. En tid spekulerades det annars i att hon ville satsa på den enklare vägen att bli den första kvinnliga majoritetsledaren i senaten. Den positionen är lättare att nå, mindre kontroversiell, men (inrikespolitiskt) nästan lika mäktig som presidentens.
  Har man lyssnat några gånger på demokraternas stjärnskott
Barack Obama så förstår man att det blir en tuff väg fram till nomineringen för Hillary. Han har nu eliminerat en detalj, utöver hudfärgen, som belastat honom - han har slutat röka! Och dessutom lierat sig med populära Oprah Winfrey.
  Republikansk motkandidat blir förmodligen den tidigare borgmästaren i New York, Rudolph Giuiliani, en tuff, särpräglad, kontroversiell figur - men förmodligen den ende republikan som i dagsläget har någon chans att besegra demokraterna.
  Den man som nästan säkert kunde blivit USA:s näste republikanske president - Arnold Schwarzenegger - får inte ställa upp, eftersom han är född i Österrike. Inte heller demokraternas tänkta superkandidat Madeleine Albright - Bill Clintons utrikesminister - som är född i det gamla Tjeckoslovakien.
 

 
Bäst: Vilka amerikanska presidenter har gjort de viktigaste insatserna, varit bäst helt enkelt? Tre namn nämns oftast, alla demokrater: Lyndon B Johnson (integrationen), William (Bill) J Clinton (välfärden) och Harry S Truman (FN).
  Häftigast: Al Gore - när han kom till Sverige med sin miljöfilm och presenterade sig som "the former next president of the United States". Det var coolt!
  Synd:
Ju mer man ser av Gore, desto mer bedrövad blir man över att han räknades bort i presidentvalet. Vi hade inte haft något krig i Irak ... bland annat.
  Gore är en man med distans, humor och finess. När han tog emot sin film-Oscar fick han hela publiken att jubla genom att inleda med de klassiska presidentorden "My fellow Americans ...". Det var klass.
  Också: President Al Gore -  se den fantastiska videon >>>
   Mera Gore:
Föredrag efter filmen Den obekväma sanningen >>>
 
  Novembervalet 2006 i USA: Republikanen Katherine Harris med sommarbostad i Vilshärad utanför Halmstad på den svenska västkusten försökte bli senator men förlorade stort till demokraten Bill Nelson. Den mäktiga familjen Bush avstod från att stödja hennes kandidatur trots att det en gång var hon som beräknade presidentvalsröster i Florida så hela världen häpnade. Så där var det inte  tal om tjänster och gentjänster ...
  >>> Nuvarande USA-presidentens medhjälpare - ska de heta bushmen?
  >>> Buskis (bushkis): FN frågar Bush: Hur kan ni bevisa att Irak har massförstörelsevapen? Bush svarar: Vi har fraktsedlarna kvar. 
  >>> Och hur kunde Berlussolini förlora i Italien ens en endaste gång - om han nu gjorde det. Har han inte lärt sig av Bush hur man räknar röster?

Några andra familjer
Solskogen, Krusbäck och Stormvinter är nya svenska efternamn enligt
Patent- och Registreringsverket. Även Sitheropoulos, Neryan och Shantiman
har blivit godkända.

Några tidigare funderingar:

 *** Grattis Henrik Stenson till segern i världsgolfen - men ta av dig mössan på prisutdelningen nästa gång!
 
*** Om Henrik Larssons sejour i Manchester United har alla andra sagt så mycket så jag säger bara en sak: Ole Gunnar Solskjaer! Vilken spelare! Han får nästan aldrig vara med. Han kastas in fem-tio minuter på slutet, och gör mål varenda gång! Och det mest fantastiska: Alla vet om det - motståndarnas spelare, tränare, alla. De sätter till alla klutar för att stoppa Ole G. Och han gör mål i alla fall!
Pyttsan Zidane -
tro att du kunde spela VM-final med ont i en axel och få
motståndarna att tackla försiktigt!

  >>> Här blir du själv Zidane och skallar Materazzi

  >>> Här ett collage på stenhård Materazzifotbol

>>> Om Foppa är världens bäste ishockeyspelare - varför ville då inte
Colorado ha honom kvar?
(Det klart - han är ju väldigt ofta skadad ...)

>>> Han var inte ens ordinarie våren 2005, och han spelade i ett av
 bottenlagen. Trots detta vann Gunnar Heidar Thorvaldson
fotbollsallsvenskans skytteliga. Det är klass det!

*** Holm 240. En riktig höjdare. På spåret också ...
*** Mera fri idrott: Mexikanskan på 400 - Tjej Guevara
(Ana heter hon, inte släkt, med Che alltså).
  *** I simning och gymnastik, där alla grenar är ungefär likadana, verkar vem som helst kunna vinna hur många medaljer som helst.
  *** Kelly Holmes - vilken fighter!
  *** Och varför blir Tregaros höjdhoppare skadade ..?
Badbild  (okänd tecknare)
Gubbjävel
- Håll dom här. Jag måste försöka få upp min fru också ...
Orkanen
Döptes till Gudrun. Skulle kanske varit Agneta. Fältskog.
Bråttom i kassakön ...

En man tyckte att damen bakom honom i kassakön trängde sig för nära.
  - Du måste vara pensionär som har så bråttom, sa han.
  - Tycker du jag ser så ut, undrade hon.
  Han blev osäker. Njaa ...
  - Är man bara 65, sa hon, då tycker jag också att man kan ta det lugnt.
  - Men jag är faktiskt 92 och har inte så mycket tid kvar, så jag har rätt att ha bråttom

Grundläggande svensk språklektion
* Substantiv är ord som du kan sätta "fan" efter, typ gubbfan.
* Adjektiv är ord som det går att sätta "djävligt" framför, exempelvis djävligt rar.
* Verb är ord som kan följas av "så in i helvete bra", som springer så in i helvete bra ...
(Handfast basversion; källor Sture Allén, faktiskt, och Olle Wästberg m fl)

  >>> Tröjdragningarna
är den moderna fotbollens värsta gissel. Förstörde mycket av charmen med senaste fotbolls-VM och -EM.
  >>> Och tänk att man

kunde komma med i den svenska VM-truppen till Korea/Japan bara för att man är bror.
  >>> Det mest besvärande
med pensionsavtalen i näringslivet är att giriga direktörer beslutar om  förmåner åt varandra. Den som är vd i ett bolag sitter som styrelseordförande i ett annat ...
  >>> Elaka bolagets generalklausul:
Försäkringen gäller för allt utom det du råkar ut för.
  >>> OS 2002 - Å ena sidan
var det någon som sa: Det räcker med att titta i resultatlistorna från vinter-OS i Salt Lake City för att förstå att svenskarna inte var dopade.
  >>> Å den andra
säger Harri Kirvesniemi: De svenska skidåkarna, som var så bra förut, är mycket sämre nu när dopingkontrollerna förbättrats.
>>> Alltså har man ändan bak hur man än vänder sig.
>>> Varför säger vi förresten Salt Lake City (Saltsjöstaden) men inte Cape Town (Kapstaden)?
  >>> Jesus i världen, alltså - vem var Jesus?

Tre bevis för att han var mexikan:
* Han hette Jesus;
* Han var tvåspråkig;
* Han blev alltid trakasserad av myndighetspersoner.

Det finns också goda belägg för att han var irländare:
* Han gifte sig aldrig;
* Han berättade alltid historier;
* Han älskade att vara ute i landskapet.

Samtidigt finns indikationer på att han var svart:
* Han kallade alla för "broder";
* Han tyckte om gospel;
* Han kunde inte få en rättvis rättegång.

Det finns också goda skäl att tro att faktiskt var jude:
* Han gick i sin faders fotspår (båda fädernas...);
* Han bodde hemma tills han var 33;
* Han använde olivolja.

Tre starka fakta talar för att var italienare:
* Han gestikulerade med händerna när han pratade;
* Han drack vin till varje måltid;
* Han var säker på att hans mamma var oskuld, och hans mamma var säker
på att han var Gud.

Tre andra företeelser antyder att han kan ha varit från Kalifornien:
* Han klippte aldrig håret;
* Han gick omkring barfota;
* Han grundade en ny religion.

De mest övertygande bevisen talar dock för att Jesus var kvinna:
* Han blev tvungen att utfodra många människor med kort varsel fast det inte fanns någon mat;
* Han försökte göra sin röst hörd bland en massa karlar som inte fattade ett dugg;
* Till och med när han var död var han tvungen att gå upp för att det fanns mer jobb för honom att göra...

(Källan okänd)

Till toppen av sidan


 

Fler skidlänkar:
 
Skidväder

 
Snödjup
 Alpina
 världscupen

 
Ski Magazine
 Skiing
 Pistkartor

 
Brantaste
 backarna

 
*
Enjoy
Today's cartoon
updated five days a week!
All cartoons
copy Ted Goff.
*
 
Video 
Support
special

   Supergolf på Irland
Fotbolls-VM:
Zidande och Materazzi

*
Världen och vi
Machu Picchu, Peru
De mytiska städerna

Världens bästa universitet
*
Här finns:

Golfjour-
nalisterna

*
Litet om hur
man kissar i
Sydafrika

*
Spikrakt!
Förbjuden frukt
*
Fore!

 

Inge Gamming. Journalist. Ski, Golf and World Writer.
 
Minds of  HalmstadRioCape TownSydneyNYCFrisco, and Hong Kong as well as alpine skiing, golf, travel, trade etc. Around the globe around the clock.

INGE
GAMMING
Personuppgifterna på mina sidor är journalistik. Skulle felaktiga uppgifter mot förmodan före-komma är det skönlitteratur.

epost Inge Gamming email      epost Ansi Gamming email

S-30565 Vilshärad (Halmstad), Sweden. +46 70 638 8090.
Swedish chairman of the European Golf Writers Association.
Honorary member of The International Association of Ski Writers.
Former vice president of The Swedish Golf Writers Association.
Member of The Swedish Alpine Journalists Association.

Don't get fooled. This is the real thing. Halländskt ordspråk: Det är ingen konst bara en kan!
Discover for ever - in this new century as well as in the past


 
 

 

 

 

 

  Site Meter